ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΕΦΥΡΑ” ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Από τις 3 Αυγούστου εφαρμόζεται το λεγόμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΕΦΥΡΑ” του Υπουργείου Οικονομικών, για ρύθμιση οφειλών από δάνειο με επιδότηση του Δημοσίου για την καταβολή των μηνιαίων δόσεων.
Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με την μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, για να βοηθήσει αυτούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με επιδότηση δανείου για αυτούς που έχουν υποθήκη στην πρώτη κατοικία.
Η ρύθμιση αυτή αφορά αυτούς που Α) έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του κορωνοϊού,
Β) αλλά και αυτούς που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο ακόμη και μετά το τέλος του 2018 και ταυτόχρονα έχουν πληγεί και από την κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός.
Η προθεσμία για την υποβολή της ηλεκτρονική αίτησης λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 και γίνεται απλά και εύκολα, χωρίς την προσκόμιση κάποιου δικαιολογητικού εγγράφου.
Μέσα σε 15 ημέρες, από την υποβολή της αιτήσεως, θα μάθει κάποιος αν είναι επιλέξιμος ή όχι.
Αν είναι επιλέξιμος, τότε η τράπεζα ή οι τράπεζες θα τον καλέσουν για να έρθουν σε συμφωνία για ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα γίνει αναστολή των πληρωμών του δανείου και θα ξεκινήσει η 9μηνη καταβολή της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων του δανείου του από το Δημόσιο.
Μετά την λήξη της επιδότησης, ο οφειλέτης θα συνεχίσει κανονικά την αποπληρωμή του δανείου του μέχρι την αποπληρωμή του.
Η επιδότηση που συνεισφέρει το Δημόσιο για αυτούς που έχουν ενήμερα δάνεια, μπορεί να φτάνει και μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ για κάθε πιστωτή-τράπεζα.

ΚΑΡΔΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 27-29 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2310553112, 6942203576