Και εξ αποστάσεως, η ηλεκτρονική Αίτηση ρύθμισης οφειλών για προστασία της κύριας κατοικίας, για λόγους προστασίας της υγείας. Λήγει τέλος Απριλίου.

Συνεχίζεται κανονικά μέχρι στιγμής και η οποιαδήποτε παροχή νομικών υπηρεσιών που μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος στην χώρα μας, εμείς οι δικηγόροι συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη την νομική μας υποστήριξη, την συμβουλευτική μας καθοδήγηση και κυρίως τις νομικές μας υπηρεσίες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ναι μεν οι δίκες, έχουν σταματήσει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ωστόσο, υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν ανασταλεί και προθεσμίες για νομικές ενέργειες που δεν έχουν παραταθεί μέχρι στιγμής (19/03/2020) και συνεχίζουν να τρέχουν, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν άμεσα, λόγω επικείμενης λήξεως τους.

Η αίτηση ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και για προστασία του συνόλου της περιουσίας από πλειστηριασμούς, συνεχίζεται κανονικά μέχρι σήμερα και ισχύει μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ επίσης συνεχίζεται χωρίς κάποια αλλαγή, η ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών για προστασία όχι μόνο της κύριας κατοικίας τους, αλλά και της επαγγελματικής τους στέγης.  

Μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας και να του δώσετε τις πληροφορίες καθώς και να του στείλετε ηλεκτρονικά, τα έγγραφα που χρειάζεται για να κάνει για εσάς την ηλεκτρονική αίτηση ρύθμισης των οφειλών σας, προκειμένου να σώσετε την κύρια κατοικία σας.

Μετά το τέλος Απριλίου, είναι άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι για την προστασία της κύριας κατοικίας. Ο νόμος, πάντως, ορίζει ότι αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ρύθμιση οφειλών με σκοπό την προστασία της κύριας κατοικίας και ότι δεν προβλέπεται συνέχιση της, μετά από αυτό το χρονικό όριο.

Όσοι επομένως, ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν ανάγκη να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους και την επαγγελματική τους στέγη, μπορούν να προστρέχουν κανονικά μέχρι στιγμής και να ζητούν την συνδρομή των δικηγόρων τους, καθώς αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως, σε περίπτωση που κι εσείς προτιμάτε να αποφεύγετε μετακινήσεις για λόγους ασφάλειας της υγείας σας, όπως είναι απόλυτα λογικό και αναγκαίο, αλλά και γιατί πιθανότατα σε λίγο να απαγορευτούν εντελώς οι μετακινήσεις των πολιτών για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Εμείς οι δικηγόροι με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς των υπηρεσιών μας προς τους συνανθρώπους μας, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να σας δίνουμε λύσεις στα καθημερινά σας προβλήματα, συμβάλλοντας παράλληλα με τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες μας, στον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας.

ΚΑΡΔΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ